Despre TPU-sl

În România, tinerii sunt lăsaţi descoperiţi.

Fie că s-au născut supradotaţi sau cu disabilităţi, fie că sunt olimpici sau repetenţi,  intelectuali sau analfabeţi, sănătoşi tun sau măcinaţi de boală, fie că provin din familii înstărite sau aflate la limita subzistenţei, din familii normale sau au fost, încă de mici, părăsiţi de cei care i-au adus pe lume, tinerii români … sunt lăsaţi descoperiţi.  De legislativ, de executiv, de justiţie şi, din păcate, de cele mai multe ori, chiar de propria familie.

Lăsaţi să înoate în ape tulburi, neîndrumaţi, neprotejaţi şi dezorientaţi într-un un stat în care sunt aclamate la scenă deschisă doar orgoliile politice, tinerii români sunt vulnerabili.

Cu toate acestea, ei rămân în continuare resursa cea mai preţioasă în evoluţia societăţii româneşti, fie ea măcinată de criza economică şi financiară; tinerii sunt cei care asigură mobilitatea societăţii şi predarea ştafetei între generaţii.

Noi, organizaţia de tineret a PPU (SL) suntem, ceea ce se numeşte în dicţionarul european, lucrătorii pentru tineri.  Prin acţiunile noastre, adresate tinerilor, vom asigura suportul moral, socio-profesional şi politic în care tinerii să  primească, în modul cel mai democratic, start-up-ul în profesie şi în viaţa personală.

sigla-tineret

Noi suntem cei care, prin acţiunile şi programul nostru politic vom avea în prim plan următoarele deziderate:

  • Susţinerea planului de carieră prin:
  1. Facilitarea tranziţiei de la şcoală la ocuparea unui loc de muncă şi, în continuare, promovarea în carieră
  2. Investiţii în formarea tinerilor în vederea dezvoltării unor competenţe cerute de piaţa muncii
  • Corelarea vieţii profesionale cu cea privată la tinerii adulţi
  • Stimularea creativităţii.

În realizarea dezideratelor sale demersurile organizaţiei de tineret a PPU se vor îndrepta către :

  1. încheierea de parteneriate strategice cu responsabilii politicilor pentru tineret din rândul autorităţilor centrale şi locale.
  2. accesarea programelor şi fondurilor pentru tineret.
  3. cooperarea cu Parlamentul european, recunoscut ca susţinător activ în domeniul politicilor de tineret.